Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kedves Nigériai Polgárok!
  2015-06-26 20:54:59, péntek
 
  Lovas István

LEVÉL NIGÉRIA NÉPÉNEK

Tárgy: Magyarország kerülendő diktatúra!

Kedves Nigériai Polgárok!

Egyre többen vannak önök közül, akik nyakukba veszik a fél világot és akár 5 ezer kilométert is gyalogolnak, hogy elérjék például a bicskei menekülttábort. Itt azt mondják, életüket a Boko Haram dzsihadista csoport fenyegeti.

De amikor elbeszélgetek önökkel például a menekülttábortól pár száz méterre lévő Tesco előterében, ahol wifiznek, okostelefonjaikon csevegnek, dollárt váltanak át euróra vagy forintra, egészen más okokat említenek menekülésükre. Liberális jogvédőink erre nyilván azt mondanák, hogy hazudni emberi jog. Nem egyszer javasoltam ide zarándokolt honfitársaiknak, hogy készítsünk rögzített beszélgetést vándorlásuk igazi okairól, de ezt nem akarták, mert - mint mondták - az veszélyeztetné menekültstátuszukat.

Én sok mindent megértek azokból az okokból, amelyeket Nigéria elhagyásáról ide került polgártársaik nem hivatalosan nekem mondanak.

Csak a hivatalos helyeken előadott okokban kételkedem és abban, hogy fél Afrikán, veszélyes országokon kell átkelniük, hatalmas pénzeket embercsempészeknek fizetniük csak azért, hogy biztonságban tudhassák magukat, illetve családjukat.

Ami a nem hivatalos magyarázatot illeti, azzal semmi bajom: ki ne értené meg, hogy szívesebben telepednének le valamelyik nyugat-európai országban, ahol úgy érzik, nagy a jólét és abból részesülhetnek.

De itt most maradjunk a hivatalos indokoknál, ugyanis a nemzetközi közösség és benne az Európai Unió erre építi valamennyi intézkedését és építi ki a menekültek fogadásának rendszerét, illetőleg ellátásuk infrastruktúráját. Azaz fogadjuk el, hogy életük féltése miatt biztonságos országot keresnek, ahol menekültként jelentkeznek.

Csakhogy Magyarország az önök számára nem biztonságos, és ezt kizárólag nyugati megítélések alapján kívánom önöknek bizonyítani. Mint nyilván tudják, ezek a nyugati ítéletek megfellebbezhetetlenek. Kérdezzék meg bármelyik magyarországi emberjogi szervezetet, balliberális politikust vagy az e táborba tartozó véleményformálókat.

Magyarország olyannyira alkalmatlan önöknek, hogy forrón ajánlom messze elkerülését. Ugyanis Magyarország diktatúra. Nem véletlen, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Unió legfontosabb vezetője diktátornak nevezi a magyar miniszterelnököt. A külföldi sajtó váltakozva hasonlítja őt Putyinhoz, Nurszultán Nazarbajevhez, Mussolinihez, Sztálinhoz, Kádárhoz, Rákosihoz, hogy csak néhányat soroljak fel bizonyítékként arra nézve, hogy mire számíthatnak nálunk.

Itt, ahol egyetlen területen sincs szabadság, holott az önök szíve-vágya - mint a bennünket lediktátorozó, bírálhatatlan forrásokból tudjuk - egy szabad országban megállni a hosszú, fáradságos és életveszélyes út után.
Mi nem vagyunk szabadok. Cenzúrázzák a médiát (leírhatnám én szabadon, hogy hová kívánom önöket?). A kormány olyan nyomás alatt tartja a bíróságot, hogy az a tömeggyilkosságra parancsot adó veteránokat is egymás után menti fel. Nincs alkotmányunk csak - német mintára - ,,alaptörvényünk", amely a nemzeti himnusz önöket etnikai alapon kirekesztő kezdő sorával indul. A választási rendszert az uralmon lévők a saját testükre szabták, hogy csak a legfontosabb szörnyűségeket említsem.

De ez még semmi.

Június 24-én jelent meg sajtónkban, hogy a New York-i Freedom House szerint - és ki meri megkérdőjelezni a globális rangsoroló intézmény ítéletét? - hivatalosan sem vagyunk egészen demokráciák, csupán ,,félig konszolidáltak". ,,Kiraktak az elit klubból", adta a térségünk változásban lévő demokráciáiról készült amerikai ítéletről szóló írása címéül a Népszabadság nevű napilap. Amely még történeti léptékben is bemutatta romlásunkat a Freedom House tükrében. Romlásunk a 2010-es jobboldali kormányváltás után indult meg rohamléptekkel. Akkor és előtte még minden téren rendben és demokratikusan álltunk.

És ha már távlatokban beszélünk, rettegjenek, hogy egy ilyen romlás mit jelenthet önökre nézve ma a konkrét valóságban: ha 2006 őszén, amikor a Freedom House szerint fényes demokráciában éltünk, a rendőrség kilőhette volna fél szemüket, ha rossz helyen sétálgatnak, elképzelhetik, hogy ma mindkét szemüket kilőnék. Sőt - egy Nazarbajev országában semmi nincs kizárva - a parlament előtt nyárson megsüthetik önöket.

Holott lenne önöknek egy igen egyszerű megoldás céljuk elérésére, amire még sem önök, sem az önök fogadásával és ,,beintegrálásával" foglalkozó, és ezekre milliárdos összegeket költő intézmények sem gondoltak.
Tegyük fel, hogy a nigériai-benini határtól nem messze fekvő 5 és fél milliós nagyvárosból, Lagoszból indulnak el szabad földre. Semmiképp ne vegyék útjukat észak felé! Elkaphatja és megölheti önöket a Boko Haram. Vagy rablók, banditák és egyéb bűnözők. Nem beszélve arról, hogy saját országuk után át kellene kelniük a hasonlóan hatalmas és veszélyes Nigeren, majd a szintén életveszélyes Líbiában kellene rengeteget gyalogolniuk, hogy a tengerpartra érhessenek.

Ne tegyék! Vegyék az irányt azonnal nyugati irányba. És csak 118 kilométert kell gyalogolniuk, hogy a másfél milliós, szintén a tengerparton fekvő benini Cotonou városba érjenek.

A Freedom House globális rangsorolása szerint Benin ugyanis a szabad országok kategóriájában van, a polgári és politikai jogok együttesére adott 2,0 pontos osztályzattal. Pontosan annyi, mint amennyit nemrégiben mi is kiérdemeltünk. Tehát Beninben önöket már nem fenyegeti semmi. De ez még nem feltétlenül a végállomás. Ha ugyanis egy picit tovább gyalogolnak, a Beninhez hasonlóan keskeny Togót átszelve, 200 kilométert bandukolva elérkeznek Ghánába, pontosabban annak védett lagúnás vidékének szívébe, Ketába. Ahol még Beninnél is nagyobb mértékű demokráciát élvezhetnek: hiszen Ghána demokráciaosztályzata a Freedom House értékelésében fél ponttal jobb Beninnél és a mi volt 2.0 pontunknál. Akkor, amikor még Beninnel együtt az ,,elitklubban" voltunk.

És mindehhez semmit nem kellene fizetniük lelkiismeretlen embercsempészeknek, akik önöket el is veszejthetik a tengeren, vagy képesek egy görög kikötőbe szállítani. Holott Görögország - kérem, ne nevessenek - hivatalosan (Európa szerint) ,,nem biztonságos ország".

Ha hozzánk akarnak jönni, útjukat nemsokára még drótkerítés is akadályozni fogja. Nem beszélve arról, hogy a jövőben önöket a korábbinál nagyobb rendszerességgel fogom megkérni arra, hogy amikor a Tesco padjain ülnek, strandpapucsos lábukat ne a pad ülőkéjére tegyék. Ami miatt sem Beninben, sem Ghánában senki nem szólna önökre.
Lovas István

(Magyar Hírlap, 2015-06-26)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendszerességgel, beintegrálásával, miniszterelnököt, menekülttábortól, megkérdőjelezni, lelkiismeretlen, honfitársaiknak, veszélyeztetné, részesülhetnek, strandpapucsos, menekülttábort, kategóriájában, konszolidáltak, demokráciáiról, rohamléptekkel, demokratikusan, szörnyűségeket, alaptörvényünk, bizonyítékként, nazarbajevhez, kormányváltás, menekülésükre, magyarországi, demokráciában, elképzelhetik, kiérdemeltünk, bírálhatatlan, életveszélyes, elbeszélgetek, lediktátorozó, polgártársaik, értékelésében, osztályzattal, magyarország, legfontosabb, mussolinihez, bicskei menekülttábort, hivatalos helyeken, hivatalos indokoknál, nemzetközi közösség, menekültek fogadásának, önök számára, nyugati ítéletek, magyar miniszterelnököt, külföldi sajtó, önök szíve-vágya, bennünket lediktátorozó, szabad országban, kormány olyan, nemzeti himnusz, választási rendszert, uralmon lévők, Kedves Nigériai Polgárok, Lovas István, LEVÉL NIGÉRIA NÉPÉNEK, Boko Haram, Európai Unió, Csakhogy Magyarország, Ugyanis Magyarország, Jean-Claude Juncker, Nurszultán Nazarbajevhez, York-i Freedom House, Freedom House, Tehát Beninben, Holott Görögország, Magyar Hírlap,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
William Shakespeare idézet  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Föld napja április 22  Esti kép  Szent György napi hiedelmek, s...  Aki szeret, annak senki sem id...  Környezetvédelem  Viharban csak az a fa marad ál...  Naplemente  Muratáj  Az udvariasság alapja: önismer...  Az idő elsodorja létezésünk  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Gárdonyi Géza - Április végén  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Miért nem menti meg Jézus...  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  802 esztendeje, 1222. április ...  Próbálkozni kell ahhoz,  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Két tekintet van  Két ember becsülete  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ma  A keserű igazság  Két tekintet van  Az udvariasság alapja: önismer...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Becsüld meg azt amid van,...  Kellemes esti időtöltést  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Vannak arcok  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Bizonyos kulturális szint nélk... 
Bejegyzés Címkék
bicskei menekülttábort, hivatalos helyeken, hivatalos indokoknál, nemzetközi közösség, menekültek fogadásának, önök számára, nyugati ítéletek, magyar miniszterelnököt, külföldi sajtó, önök szíve-vágya, bennünket lediktátorozó, szabad országban, kormány olyan, nemzeti himnusz, választási rendszert, uralmon lévők, saját testükre, legfontosabb szörnyűségeket, globális rangsoroló, elit klubból&#8221, térségünk változásban, 2010-es jobboldali, ilyen romlás, konkrét valóságban, rendőrség kilőhette, parlament előtt, igen egyszerű, önök fogadásával, nigériai-benini határtól, hasonlóan hatalmas, szintén életveszélyes, tengerpartra érhessenek, irányt azonnal, másfél milliós, tengerparton fekvő, szabad országok, picit tovább, görög kikötőbe, jövőben önöket, korábbinál nagyobb, rendszerességgel, beintegrálásával, miniszterelnököt, menekülttábortól, megkérdőjelezni, lelkiismeretlen, honfitársaiknak, veszélyeztetné, részesülhetnek, strandpapucsos, menekülttábort, kategóriájában, konszolidáltak, demokráciáiról, rohamléptekkel, demokratikusan, szörnyűségeket, alaptörvényünk, bizonyítékként, nazarbajevhez, kormányváltás, menekülésükre, magyarországi, demokráciában, elképzelhetik, kiérdemeltünk, bírálhatatlan, életveszélyes, elbeszélgetek, lediktátorozó, polgártársaik, értékelésében, osztályzattal, magyarország, legfontosabb, mussolinihez, telepednének, tengerpartra, elhagyásáról, balliberális, biztonságban, menekültként, gyalogolniuk, jelentkeznek, népszabadság, alkotmányunk, számíthatnak, tengerparton, magyarázatot, veszejthetik, rangsorolása, beszélgetést, nagyvárosból, intézkedését, megsüthetik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.